torsdag 31 mars 2016

DIY Bodybutter coconut and lemon


En perfekt present eller bara att ha för egen njutning. Underbart på torr hud och det känns trevligt att slippa alla ingredienser i köpta krämer. Här används bara 3 ingredienser, jag rekommenderar att du även köper ekologiska produkter.
Bodybutter blir fluffigt om man vispar det, när det får stå i sin burk sjunker det ihop lite, men är fortfarande lika skönt.

Konsistensen blir lite salvliknande och går inte in i huden lika snabbt som en vanlig hudkräm. Den smälter och blir lite oljig av kroppsvärmen. Ta ändå rikligt och smörj in ordentligt efter duschen. Låt den suga in lite medan du sköter sminkning etc så har den absorberats färdigt när det är dags för påklädning...


Du behöver:

  • Kastrull och rostfri bunke till vattenbad
  • Glas/Porslinsskål att vispa i
  • Elvisp
  • Sked/slickepott
  • Snygga burkar
  • 0,5-1 del Cocosolja
  • 1 del Sheasmör (tex från Organic Makers, som även har snygga burkar)
  • ev essentiell olja Citron
100 gram olja ger lite mer än 100 ml.
Tänk på att göra rent burkar och redskap noga och tänk på hygienen eftersom det inte är tillsatt några konserveringsmedel.





Gör så här:

  1. Mät upp Sheasmör och Cocosolja i rostfri bunke, smält ihop dem över vattenbad.
  2. Häll över till glasskål, ställ in kylen för att det ska stelna lite igen. Mitt tog ca 45 min. Det ska vara som rumsvarmt margarin i konsistensen.
  3. Vispa fluffigt med elvisp
  4. Ös upp i burkar
  5. Sätt på en snygg etikett, ge bort eller njut själv!

3 kommentarer:

  1. Hur länge håller en burk?
    Innan det blir "gammalt"..

    SvaraRadera
    Svar
    1. De innehåller ju inget konserveringsmedel så det rekommenderas att man gör mindre satser och använder ganska fort. Jag har haft mina burkar i ett svalt skafferi och då har de i alla fall varit ok efter 4 månader.

      Gör i små burkar för varje gång du tar ur burken tillför du mikroorganismer från dina fingrar. Jag tror de håller längre i små burkar.

      Hoppas det hjälper dig lite.

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera